SVET IN ČAS SKOZI NAŠE SRCE, OČI IN ROKE ...

Likovno društvo TUBA je nastalo v šolskem letu 1996/97. Vanj so se vključile tečajnice večernega likovnega tečaja, ki ga je leta 1993 organizirala takratna Zveza kulturnih organizacij Izola. Prva mentorica je bila likovna pedagoginja Ingrid KNEZ. 

Posebnost društva je bila in je še danes, da so v njem le ženske ljubiteljice likovne umetnosti, le občasno se nam je pridružil en moški član. V letu 1998 je mentorstvo prevzel samostojni likovni delavec, slikar Brane SINIKO, od leta 2005 pa akademski slikar Gani LLALLOSHI.

Naše likovno društvo trenutno šteje devet članic, večina so zaposlene, tri pa smo upokojenke. Z likovnimi delavnicami pričnemo jeseni in zaključimo pred poletjem. Na začetku "šolskega leta" si zasnujemo program dela, po katerem med letom delamo in pripravljamo projekt za zaključno predstavo v galeriji ALGA, Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Ponosni smo, da so naše razstave iz leta v leto kvalitetnejše in odmevnejše. 

V dosedanjih letih smo se seznanile in ustvarjale v naslednjih slikarskih tehnikah: temperi, akvarelu, lavirani risbi, olju, akrilu, kolažu, ter se preizkusile v kiparjenju in grafični tehniki. 

Udeležujemo se ex-tempor doma in v tujini, kjer smo prejele številne nagrade in priznanja. Dodatno se izobražujemo na likovnih kolonijah ter obiskujemo slikarske sejme in razstave. Včlanjeni smo v Zvezo likovnih društev Slovenije, kjer že vsa leta sodelujemo pri projektu Zlata paleta. V vseh teh letih smo prejeli več kot 20 certifikatov kakovosti, veliko priznanj in dve Zlati paleti; za slikarstvo in kiparstvo.

Naše programe sofinancira Občina Izola in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS. Vsestransko podporo in strokovno pomoč pa imamo pri Centru za kulturo, šport in prireditve Izola ter pri Območni izpostavi JSKD Izola, ki nam omogoča tudi razstavljanje v njihovi Sončni dvorani.

ZDENKA PETEK, PREDSEDNICA DRUŠTVA

Nedavna obvestila

 • Teden ljubiteljske kulture v Izoli Bodoče slikarke: Članice na delu:Razstava v parku:Naš mentor: Gani Llalloshi
  Objavil 22. maj 2016, 02:05 Tuba Izola
 • Vabilo Zlato jabolko Vabimo vas na ogled razstave v Galeriji Talasa v Strunjanu. Zelo smo ponosne na naš projekt na katerem smo delale vso jesen in zimo, skrbno in pod ostrim očesom akademskega ...
  Objavil 6. maj 2015, 22:25 Tuba Izola
 • Tubice so aktivne Članice Tube smo letos zelo aktivne. Udeležile smo se tudi 14. regijskega natečaja primorskih likovnih ustvarjalcev 2014 - ORNAMENT, ki ga je oganiziral JSKD (Javni sklad republike Slovenije za kulturne prireditve ...
  Objavil 9. okt. 2014, 03:00 Tuba Izola
 • Portreti v Galeriji Alga V četrtek, 5.6.2014, smo člani KDLU Tube imeli otvoritev letne razstave z naslovom »Portret«. Po ubranih zvokih kitar, ki sta jih izvabila kitarista Kevin King in Maj Uran ...
  Objavil 10. jun. 2014, 07:48 Tuba Izola
 • Razstava Tube: Portret Vabimo vas na otvoritev letne razstave KDLU Tuba iz Izole, ki bo v četrtek, 5. junija 2014 ob 19:30 v Galeriji Alga v Izoli, Kristanov trg 1.Veselimo se ...
  Objavil 3. jun. 2014, 13:00 Tuba Izola
Prikaz objav 1 - 5 od 14. Prikaži več »