Gani Llalloshi

15 LET USTVARJANJA

Osem

So leta minevala ... se mi zdi, da pravi ena slovenska popevka.

Jaz pa se ne morem spomniti, kdaj so me iz likovnega društva TUBA povabili k sodelovanju. Vem pa, da so leta za letom prišli in odšli člani in večinoma članice, da bi se spoznali z likovnimi skrivnostmi. Vztrajajo tiste članice, ki so vsako leto boljše in bolj izkušene pri razumevanju in ustvarjanju likovnih idej.


Osem,

je tista številka, ki simbolizira neskončnost in toliko je sedaj članic, ki ustvarja pri društvu TUBA.

Za članice društva TUBA vsako leto postaja bolj samostojno, izkušenejše in produktivno je predanost članicpri delu na likovnih delavnicah. Tam imajo možnost raziskovati svojo kulturo ustvarjanja in tako na razumen način ustvariti svoj likovni jezik.

Njihove slike dokazano pokažeji na vsakoletni razstavi ob koncu šolskega leta. Te razstave so rezultat načrtovanega dela, ki skozi koncept odpirajo vprašanja in raziskujejo dogodek iz vsakdanjega življenja.

Na razstavah kot so: Starec in morje, Zgodba, ki jo vsak pozna, Alica v čudežni deželi in Dnevna soba, je razvidno napredovanje pri razumevanju slikarskega procesa kot poglobljene naloge pri izražanju misli o vsakdanjem življenju. Njihove slike v kronološki predstavitvi so rezultat, ki izraža vedno bolj samosvoj jezik vsake posamezne članice. 

To je tudi namen našega sodelovanja.


S samostojnimi predstavitvami in vsakoletno društveno razstavo ter večkratnim sodelovanjem na skupinskih natečajnih razstavah, ki imajo karakter lokalnega in državnega značaja, njihova prisotnost postaja resen izziv v likovnem prostoru in vsakdanjem kulturnem dogajanju. 

Na pregledni razstavi se društvo TUBA predstavlja kot zrelo združenje likovnih ustvarjalcev. Ogled njihovih del prepriča gledalca, da je ustvarjanje slike plod učenje in znanja slikarskega procesa, ki kot likovni jezik v obliki vizualne podobe pripoveduje o vsakdanjem življenju.


Dosedanje delo društva ne predstavlja celotnega njihovega znanja, one zmorejo in znajo več ...

Ali verjamete? Je vprašanje. Jaz, ja.