Novice‎ > ‎

Portreti v Galeriji Alga

objavljeno: 6. jun. 2014 02:20 avtor: Tuba Izola   [ posodobljeno 10. jun. 2014 07:48 ]

V četrtek, 5.6.2014, smo člani KDLU Tube imeli otvoritev letne razstave z naslovom »Portret«. Po ubranih zvokih kitar, ki sta jih izvabila kitarista Kevin King in Maj Uran, smo v uvodnem nagovoru Nevenke Gregorič, predstavnice Centra za kulturo, šport in prireditve  iz Izole, Zdenke Petek, predsednice društva KDLU Tuba in Ganija Llalloshi, mentorja društva, slišali kar nekaj zanimivosti.

Društvo KDLU TUBA je bilo v letošnjem letu nadvse uspešno. Pridobili smo nov prostor, kjer lahko bolj sproščeno ustvarjamo in povečali smo se za nekaj članov. Izdelali smo tudi spletno stran, ki si jo lahko ogledate na naslovu:  www.tuba-izola.si.

Gani Llaloshi je pojasnil risarsko tehniko, s katero so izdelane risbe. Uporabljena je bila  pradavna tehnika – oglje, voda, rjavi papir in lepilo. Omeniti velja tudi zanimivo postavitev razstave. Na osrednji steni galerije so, v trakovih rjavega, naravnega papirja (lahko bi postali tudi zvitki papirja), razvidne  predhodne skice in študije materiala ter same tehnike, na njeni levi in desni strani pa so razstavljeni končni portreti.

V društvo vabimo nove člane, ljubitelje slikarstva, pa tudi mlade slikarje, ki se želijo izpopolnjevati in izmenjevati lastne izkušnje z našim mentorjem.

Razstava v Galeriji Alga bo na ogled do 30.6.2014.   
   


Še nekaj sposojenih fotografij CKŠP Izola.