Letna razstava Tube

objavljeno: 2. jun. 2014, 23:51 avtor: Tuba Izola
Vabimo vas na otvoritev letne razstave KDLU Tuba iz Izole, ki bo v četrtek, 5. junija 2014 ob 19:30 v Galeriji Alga v Izoli, Kristanov trg 1.

Veselimo se srečanja z vami!

KONČNA RAZSTAVA   Vabilo na razstavo
 


Na začetku šolskega leta si zastavimo plan celoletnega dela in odločili smo se, da se vrnemo na začetek – na risbo, risarsko tehniko, ki je temelj vseh ostalih likovnih del. Določili smo tudi temo - portret.

Uporabljali smo različna risala, od svinčnikov, peres, oglja in skicirali portrete. Kakor je bila, za nas, na začetku pomembna črta oziroma linija kot osnovni likovni element, tako smo počasi prešli na ploskovnost – preko geometrijskih likov, z igro senc in svetlobe, da bi kar najbolje dosegli učinek trodimenzionalnosti (z osnovnimi liki, senco in svetlobo, geometrijsko perspektivo - koliko je vsega tega za ostrenje naših oči in dresiranja rok!?). Preko eksperimentiranja z različnimi materiali, smo se odločili za papir, oglje, nekaj malega akrilne barve in lepilo za fiksacijo.

Naš mentor Gani Llalloshi se je z nami pošteno namučil, me pa tudi. Izbrana tehnika je vse prej kot lahka. Podobo, ki smo jo imele v mislih, so roke, oglje, papir, lepilo in čopič drugače preoblikovale. A počasi, počasi, z opazovanjem obnašanja materialov, s pomočjo namigov mentorja, s posvetovanjem med sabo, z vztrajnostjo in optimizmom, so nastala dela, ki jih želimo pokazati na razstavi.

Na razstavi sodelujemo: Danjela Bucaj Paradiž, Helena Balentič, Jožica Golja, Katja Debevec, Lilijana Čebokli, Nika Korsič, Saša Kuder, Suzana Zorč, Vanja Čibej in Zdenka Petek.


Vabimo vas na dogodek, z vami bi rade delile občutke, ki smo jih imele pri ustvarjanju portretov.